Gender Agenda, Hannah Gadsby (Netflix)

În urmă cu ceva timp Netflix lansa comedia transfobă prin excelenţă, show-ul de stand -up al lui Dave Chapelle, The Closer, material care a stârnit discuţii aprinse în comunitatea queer din întreaga lume.

“Am muşcat mâna care m-a hrănit şi am scris o scrisoare tatălui meu, Netflix. Pentru că Netflix este o mare familie şi, ca oricărei familii, nu prea îi plac copiii ciudaţi.” Aşa îşi începe Hannah Gadsby show-ul Gender Agenda curatoriat de ea, filmat la Alexandra Palace Theatre din Londra, preluat de Netflix şi care i-a avut ca invitaţi pe ALOK, Chloe Petts, DeAnne Smith, Ashley Ward, Jes Tom, Mx. Dahlia Belle, and Krishna Istha.

Cu umorul binecunoscut, la intrarea pe scenă, Gadsby remarca, uitându-se la public: “ce multă lume, ultima dată când Netflix a strâns atâta lume era la un protest…deci înregistrăm un progress!”

Nici unul din invitaţii lui Gadsby nu discută despre transfobie, nu pierde timpul cu scuze sau acuze, comedia queer la cele mai înalte cote de şarm şi inteligenţă debordează de creativitate şi de un ascuţit simţ al umorului când jonglează cu percepţii şi unghiuri inedite de vedere, când aruncă cu ipoteze haioase şi demontează clişee.

În aceste vremuri când noi perspective iau locul celor vechi iar schimbarea se întâmplă atât de rapid, putem accepta că toţi învăţăm din mers unii despre alţii şi că ideea unora că le ştiu pe toate e de multă vreme prăfuită.

“Se fac o grămadă de glume despre persoanele trans, poate că a venit vremea ca aceste glume să fie spuse chiar de ele însele”, a declarat Gadsby pentru Variety.

Un spectacol deosebit de viu, inteligent, spumos, de văzut pe Netflix începând cu 5 martie.

Lasă un comentariu